Søren Knudsen - journalist og mediechef

Ledelse er den røde tråd

At lede en kreativ virksomhed er som at køre en Formel 1 racer uden bremser. Det er sjovt og rummer stor risiko for at det går galt en gang i mellem.

Jeg er chefredaktør for en af landets bedste og mest solide lokale mediehuse - Lolland-Falsters Folketidende / Folketidende Gruppen.

Det er mit drømmejob, og jeg er stolt over at få lov til at stå i spidsen for Folketidende - det lokale mediehus på øen, hvor jeg er født og opvokset. Efter næsten 20 års journalistisk arbejde udenfor Lolland-Falster, var det på tide at komme hjem.

Det skete efter en lang karriere med lederstillinger hos både TV2 og Danmarks Radio. En karriere der toppede, da jeg i 1999 blev udnævnt til nyhedschef og chef for TV Avisen. En kulmination på en hurtigt opstigende karriere med gode resultater indenfor den elektroniske nyhedsverden, hvor udviklingen op gennem halvfemserne og det nye årtusinde har budt på meget store udfordringer og forandringer.

Jeg har i min tid som chef for TV Avisen stået i spidsen for omfattende organisatoriske, redaktionelle og teknologiske ændringer. Han er kendt for at være en meget respekteret journalistisk chef med gode resultater i en meget konkurrencepræget verden.

Store verdensbegivenheder som 11. september terroraktionen, krigene i Afghanistan og Irak har fyldt meget, og været med til at ændre den måde tv nyheder produceres på. Nye programmer med TV Aviser om morgenen og klokken 12, Deadline 17 på DR 2 og stort antal transmissioner af store nationale begivenheder har han stået i spidsen for med succes.

I konkurrencen med TV2 lykkedes det for TV Avisen under min ledelse at mindske og lukke det store gab i seertallene, med konstant seerfremgang for den tidlige TV Avis klokken 1830 over alle årene og en klar vending og øget seertilslutning for TV Avisen i 2003.

Jeg valgte i efteråret 2004 frivilligt at sige min chefstilling op på et tidspunkt, hvor jeg netop havde gennemført to meget store og vanskelige projekter med stor succes. Digitaliseringen af hele produktionsapparatet og et samlet nyt design for TV Avisen.

Efter en periode som kommunikationschef for en af Danmarks største virksomheder Novozymes vendte jeg tilbage til nyhedsbranchen, da jeg sagde ja til en stilling som nyhedsredaktør på TV2ØST i Vordingborg.

Det er nu en gang nyheder, der får hjertet til at banke hårdest og i den rigtige takt.

Om Søren Knudsen

Chefredaktør på Lolland-Falsters Folketidende Mere…

Interesser

Sejlsport, have, ledelse, fluefiskeri og min familie Mere…

Journalistik og ledelse

At lede en kreativ virksomhed er som at køre Formel 1 uden bremser Mere…

Fotoalbum

Se billeder Mere…

Mød mig på nettet